top of page
untitled-17-2.jpg

Otto Kentala, sähkökitara

Otto Kentala (s. 1996) aloitti kitaransoiton 8-vuotiaana Keski-Pohjanmaan konservatoriossa Hannu Annalan johdolla. Vuonna 2021 hän valmistui Sibelius-Akatemiasta, jossa hänen opettajinaan ovat olleet Otto Tolonen, Ismo Eskelinen, Jukka Savijoki ja Andrzej Wilkus. 

 

Kentala on osallistunut menestyksekkäästi moniin kansainvälisiin kilpailuihin: Tampereen kansainvälinen kitarakilpailu (2. sija, 2018), Szegedin kitarakilpailu (finalisti, 2020) ja Petrerin kitarakilpailu (4. sija, 2021). Hän on esiintynyt mm. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkijuhlilla, Kaustisen kamarimusiikkiviikolla (vuoden nuori taiteilija, 2020), Iittalan musiikkijuhlilla, Kitara Nova-, MuTeFest- ja Musica Nova -festivaaleilla sekä useissa Suomen Kansallisoopperan lastenoopperoissa. 

 

Kentala esiintyy aktiivisesti soolona ja erilaisissa yhtyeissä. Hän on kiinnostunut useista eri musiikkityyleistä ja toimii sekä kansanmusiikin että rytmimusiikin parissa. Lisäksi hän on myös tehnyt Suomen ensiesityksiä useista teoksista ja esittänyt uutta musiikkia mm. kitaralle ja elektroniikalle. Maaliskuussa 2022 Kentala kantaesitti yhdessä harmonikkataiteilija Sonja Vertaisen kanssa Kimmo Hakolan teoksen Āina, joka on duolle omistettu.

bottom of page