top of page

KUMAUS-FESTIVAALI
2019 -

MIKÄ ON KUMAUS?

Kumaus-festivaali on vuodesta 2019 Suomen festivaalikenttää järisyttänyt, kolmepäiväisestä viisipäiväiseksi kasvanut taide+musiikkitapahtuma Lappeenrannassa.

OSA III (sokkokonsertti) 22.08.2022 / KUMAUS TRIO / Kuva: Mikko Kauppinen

Taiteellinen johto kontrabasisti Helka Seppälän, lyömäsoittaja Lauri Pekkarisen ja harmonikansoittaja-kapellimestari Janne Valkeajoen johdolla, lähti luomaan rohkeasti uudenlaista tapahtumaa vieden sisältöä sinne, minne oma intohimo osoittaa.

Tänä päivänä Kumaus-festivaali on suunnannäyttäjä innovatiivisuudessa ja taiteen monien kasvojen juhlistamisessa genre-rajoista välittämättä.

KUMAUS TRIO

KUMAUS TRIO: Helka Seppälä, Janne Valkeajoki ja Lauri Pekkarinen 

Kuva: Anna-Maria Huohvanainen

SOKKOKONSERTIT
TÄYNNÄ YLLÄTYKSIÄ

Kumaus-festivaalin tavaramerkkinä on alusta asti ollut tiettävästi koko maailman
mittapuulla uniikki sokkokonserttikonsepti; konsertti, missä yleisölle ei anneta käsiohjelmaa eikä ohjelmasta kerrota etukäteen kuin pari mielenkiintoa kutittelevaa lausetta. Taiteellisen johdon sydämen sykkiessä vahvasti niin uusimpaan, vanhimpaan, kevyeen kuin kokeelliseen musiikkiin, pidettiin tärkeänä luoda ihmisille mahdollisimman turvallinen tila tutustua tähän kaikkeen ilman ennakkoluuloja.

OSA II (sokkokonsertti) 11.9.2021 / Lauri Pekkarinen ja Petteri Kippo /

Kuva: Mikko Kauppinen

Syntyi ajatus konsertista, missä räiskyvää nykymusiikkiesitystä voisi seurata mitä
kaunein lied, josta jazz-trio ottaa kopin ja johdattaa yleisön väliajalle pureskelemaan mitä kaikkea juuri äsken oikein tapahtui. 
Konserttien olennaisena osana on taiteellisen johdon rooli ”matkaoppaina”, juontajina ja kanssakokijoina yleisön kanssa.

OSA II (sokkokonsertti) 17.8.2019 / jazz-trio Quu / Kuva: Ari Toikka

OHJELMAAN MAHTUU
NAURAVA KULKURI JA KANTAESITYS 

Vaikka Kumaus-festivaali on alusta asti halunnut myös haastaa, on taidekokemuksen mielekkyys kaikenlaisille kuulijoille erittäin vahva prioriteetti ohjelmiston suunnittelussa.

Kumaus-festivaalilla kuultu ohjelmisto on monipuolisuudessaan ainutlaatuinen, mistä kertoo mm. festivaalin tuottamat 7 kantaesitystä, yhteiskonsertit niin poppareiden räppäreiden kuin jazzareiden kanssa, ja mitä vaikuttavin kamarimusiikkikatalogi musiikista satojen vuosien takaa tähän päivään.

IMG_4423_Kumaus22.jpg

OSA II X KARINA (sokkokonsertti) 27.8.2022 / Kuva: Mikko Kauppinen

Muuta taidetta Kumaus-festivaalilla edustaa näkyvimmin elokuva, festivaalin järjestäessä myös elokuvanäytöksiä päätapahtumapaikassaan

Kultturitila Nuijamiehessä.

KONSERTTI PARKKIHALLISSA TAI VIINIKELLARISSA

Kumaus-festivaali on löytänyt paikkansa kotimaan festivaalikentällä elokuun viikonlopuista. Festivaalin sokkokonserttien OSA I, OSA II & OSA III lisäksi Kumaus resonoi ympäri Lappeenrantaa niin perinteeksi muodostuneessa kynttilävalaistussa kirkkokonsertissa, kuin jalkautumisina mitä yllättävimpiin lokaatioihin, ilahduttaen myös perinteisempiä konsertteja arvostavaa kuulijakuntaa tai vaikkapa ostoksia suorittavaa ohikulkijaa.

2021-09-12 12_18_50.heic

P4 -parkkihallikonsertissa soi Shostakovichin musiikki / 12.9.2021

Tervetuloa Kumaukseen, Suomen yllättävimpään festivaaliin!

bottom of page