top of page

RASMUS SJÖBERG                                       

Olen videokuvaaja, leikkaaja ja luova suunnittelija kiinteistöalan mediatalo m2Media Oy:ssa ja ollut siellä töissä neljän vuoden ajan. Olen vuonna 2017 valmistunut medianomi (Arcada University of Applied Sciences), pääaineenani Online media, mutta sydän on ollut videokuvaamisen puolella jo pienestä pitäen.

Minua on aina kiehtonut asioiden luominen sekä omissa mielikuvissa kasvaneiden ideoiden kääntäminen joksikin konkreettiseksi. Värikynä eikä pensseli pysynyt kädessä nakkisormieni ja lievän värisokeuden takia, ja muusikon uralle suljettiin ovi jo ala-asteen alkuvaiheessa, kun hakiessani musiikkikouluun, ääni ei kantanut ”Tuiki tuiki tähtösen” mukana. Onneksi olen musikaalisesta perheestä, jossa olen rakkaiden serkkujeni kautta päässyt kokemaan monenlaisia musiikkikokemuksia koko elämäni matkan varrella.

 

Musiikki on mielestäni yksi kauneimpia tapoja ilmaista itseään ja kun kuulen musiikkia, pään sisällä visuaaliset mielikuvat lähtevät laukalle, miltä tämä musiikki näyttää? Miten jotain näin kaunista voi kääntää yhtä näyttäväksi videolle? Tämä on haaste, jonka otan ilomielin vastaan, oli se sitten rap-musiikkivideolla tai festivaalilla.

Vaikka videon aiheena ei olisi edes musiikki, musiikin rooli on mielestäni erittäin suuri. Minkälainen musiikki tuo parhaiten esille videon teeman, ihmisen viestin, ihmisen tunteet tai tavoitteet? Kappaleen ylä- ja alamäet ovat niitä tekijöitä, jotka vievät eteenpäin videota ja musiikilla luodaan jännitys ja tunnelma kokonaisuuteen.

Ensimmäinen Kumaus-festivaali (2019) oli minulle erittäin mahtava kokemus! Ensinnäkin sain ison vastuun, kuvata ja tehdä koosteen ikimuistoisesta festivaalista, jota serkkuni Helka oli mukana järjestämässä. Oli mahtavaa päästä kuvaamaan ja kokemaan ainutlaatuisia esityksiä ja huomata, kuinka hurahdin musiikin mukana melkein tanssiin kamerani linssin kautta. Samalla kun paineet olivat kovat saada taltioitua tämä mahtava tapahtuma, huomasin kuinka elementissäni olin kuvatessani esityksiä ja miten musiikki vain vei kameraani sinne minne pitikin ja minä vain seurasin vierestä.

IMG_0036.jpg
bottom of page