top of page

KUMAUS TRIO                                                

PA011265.jpg

KUMAUS TRIO 

Lauri Pekkarinen, lyömäsoittimet 
Helka Seppälä, kontrabasso 
Janne Valkeajoki, harmonikka

Kumaus trion synty alkoi ensin unelmasta perustaa festivaali, sen jälkeen haaveesta kantaesittää festivaalilla musiikkia harmonikalle, kontrabassolle ja lyömäsoittimille ja lopulta tuon kaiken toistamisesta kolmena peräkkäisenä festivaalina uusien säveltäjien ja kappaleiden kanssa. 

Kumaus trio on vuodesta 2019 lähtien pikkuhiljaa hioutunut Kumaus-festivaalin taiteellisesta johdosta myös erilliseksi itsenäiseksi bändiksi, joka on ehtinyt esiintyä myös Kumaus-festivaalin ulkopuolella. 

Kumaus trio on kolmen edellisen festivaalin aikana kantaesittänyt teoksia Tuomas Kettuselta, Aino Tenkaselta sekä Kalle Autiolta. Trio on myös esittänyt jokaisen kantaesittämänsä teoksen toistamiseen Helsingin Musiikkitalolla (2021 ja 2022) sekä Kallio-salissa osana vuoden 2023 Musica Nova -festivaalia. 

Tänä vuonna trio kantaesittää Veli Kujalan teoksen Dancespheres Kumaus-festivaalin päätöskonsertissa OSA III sunnuntaina 27.8. 

Kumaus trio vastaanotti keväällä 2023 Martin Wegeliuksen muisto -säätiön tunnusapurahan. Trion ensimmäinen oma konsertti järjestetään 7.10.2023 Helsingin Temppeliaukion kirkossa!

bottom of page