top of page

HELKA SEPPÄLÄ                                            

_MG_5809-Edit.jpg

Helka Seppälä on kamarimuusikko, Lappeenrannan kaupunginorkesterin kontrabasson äänenjohtaja sekä opettaja. Hän on intohimoinen musiikin moniottelija, joka nauttii syvästä basson äänestä ja sen luomasta vahvasta perustasta eri kokoonpanoissa. Seppälä on opiskellut kontrabasson soittoa Sibelius-Akatemiassa Panu Pärssisen, Kati Salovaaran ja Juho Martikaisen opissa  sekä vaihtovuotenaan Dresdenin Hochschule für Musik Carl Maria von Webernissä opettajanaan Benedikt Hübner. 

 

Orkesterimusiikin rinnalla Seppälän sydämessä läikähtävät erityisesti hetket kamarimusiikin parissa, niitä hetkiä hän on kokenut eritoten festivaaleilla mm. Kuhmon Kamarimusiikki, Helsingin juhlaviikot, Meidän Festivaali, Musica Nova Helsinki, Kaakon kamarimusiikki sekä Fiskars Summer Festival. Rakkaus festivaaleihin on yltänyt myös oman lappeenrantalaisen Kumaus-festivaalin perustamiseen sekä sen taiteellisena johtajana toimimiseen yhdessä Lauri Pekkarisen ja Janne Valkeajoen kanssa vuodesta 2019 lähtien. 

 

Seppälä valittiin vuonna 2021 Suomen kulttuurirahaston luotsaaman Taiteiden kesän yhdeksi taiteilijoista sekä vuonna 2022 Taideyliopiston kesän nuoreksi taiteilijaksi. Jälkimmäiseen liittyvän loppuunmyydyn ensikonserttinsa hän piti Musiikkitalon Organo-salissa syksyllä 2022. 

 

Opettajana Seppälä on toiminut Lappeenrannan sekä itä-Helsingin musiikkiopistoissa. Lisäksi hän on valmentanut Sibelius Akatemian sinfoniaorkesterin, Helsingin Juniorjousten ja Sinfoniaorkesteri Vivon kontrabassosektioita sekä pitänyt kontrabasson mestarikurssia Kuhmon kamarimusiikissa. Kesästä 2023 hän opettanut kontrabassoa myös Joutsenon Taidekesän nuorten musiikkikurssilla. 

 

Seppälän kontrabasson soittoa ovat vuosien varrella tukeneet Alfred Kordelinin säätiö, Suomen kulttuurirahasto sekä Taike. 

bottom of page