top of page

HELKA SEPPÄLÄ                                            

_MG_5809-Edit.jpg

Kontrabasisti Helka Seppälä on monipuolinen kamarimuusikko, Lappeenrannan kaupunginorkesterin kontrabasson äänenjohtaja, opettaja sekä nykymusiikkiyhtye Kumaus Trion jäsen. Seppälä aloitti kontrabasson soiton 6-vuotiaana Itä-Helsingin musiikkiperuskoulussa Lasse Lagercrantzin oppilaana. Rakkaus möreä-ääniseen soittimeen vei Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolle ja edelleen Sibelius-Akatemian Taideyliopiston puolelle, josta hän valmistui musiikin maisteriksi keväällä 2021. Opettajina hänellä ovat olleet Panu Pärssinen, Kati Salovaara ja Juho Martikainen sekä vaihtovuotenaan Dresdenin Hochschule für Musik Carl Maria von Webernissä Benedikt Hübner. 

 Orkesterimusiikin rinnalla Seppälä on työskennellyt paljon kamarimusiikin parissa erilaisilla festivaaleilla, kuten Kuhmon Kamarimusiikki, Helsingin juhlaviikot, Musica Nova Helsinki sekä Fiskars Summer Festival. Rakkaus festivaaleihin on yltänyt myös oman lappeenrantalaisen Kumaus-festivaalin perustamiseen sekä sen taiteellisena johtajana toimimiseen vuodesta 2019 lähtien.

Seppälä valittiin vuonna 2021 Suomen kulttuurirahaston luotsaaman Taiteiden kesän yhdeksi taiteilijaksi sekä vuonna 2022 Taideyliopiston kesän nuoreksi taiteilijaksi. Opettajana Seppälä on toiminut Lappeenrannan sekä Itä-Helsingin musiikkiopistoissa. Lisäksi hän on pitänyt aktiivisesti mestarikursseja ja valmentanut nuoriso-orkestereiden bassosektioita.

bottom of page