top of page
mikkosarvanne 1 (photo mirja inkinen).jpg

Mikko Sarvanne, säveltäjä

"Sävellän musiikkia jakaakseni sen elämäntäyteisen tunteen, jonka parhaat musiikkikokemukset ovat minussa herättäneet."

Säveltäjä Mikko Sarvanne (s. 1992) työskentelee aktiivisesti niin tilaussävellysten kuin omien projektien parissa. Sarvanne johtaa GARDEN-yhtyettä, joka koostuu tämän hetken jazz- ja klassisen kentän nuorista huippumuusikoista. Kumaus-festivaalin tilaaman sävellyksen lisäksi hän valmistelee uutta sävellystä Versoi Ensemble -jousikvartetille, sekä jousiorkesterisovituksia Karina-indiepopyhtyeen konserttiin Helsingin Juhlaviikkojen Huvila-teltassa.

"Tämä tunne pysäyttää useimmiten aivan arvaamatta, musiikki vie pidemmälle kuin mielikuvitukseni riittää, syvemmälle kuin ensin uskoin pystyväni menemään."

Sarvanne on tullut tunnetuksi vuosina 2013-2018 toimineesta jazzyhtyeestään Mikko Sarvanne Hip Company, ja erityisesti yhdessä spokenword-artisti Beibi P:n kanssa toteutetusta "Muovibabylon"-albumista. Hänen sävellyksensä Signe-lauluyhtyeelle olivat osana yhtyeen debyyttialbumia "To Sappho" ehdolla vuoden 2020 Teosto-palkinnon saajaksi. Sarvanne on kysytty säveltäjä myös esitystaiteiden kentällä ja on säveltänyt musiikin muun muassa Soili Huhtakallion tanssiteokseen "For God" (Zodiak) ja Minne Mäen ohjaamiin teatteriteoksiin "Hyvästi Tammimäki" ja "Tyhjäntoimitus kolmessa näytöksessä" (Kamala Company).

"Uskon, että tämä kokemus eroaa jokaisella kanssakuulijalla. Tärkeintä on musiikin arjen ylittävä lataus, sen molekyylimassojen hytkyntä ja leikki, sen puutarhan räjähtävä kasvu; tämän energian kukin aistimme tavallamme."

Mikko Sarvanne on opiskellut jazz- ja taidemusiikin sävellystä Sibelius-Akatemialla opettajinaan Sonny Heinilä, Tapani Länsiö, Antti Auvinen ja Pessi Levanto. 

 

"Kumaus-festivaaleille yhteistyössä spoken word-artisti SITOIn kanssa valmistelemassani 'Hikikomori'-teoksessa äänisuunnittelullisen atmosfääriset hetket kohtaavat yltiöromanttisen jousikvintetin tunnepaisumuksen. Perkussioiden jytke säestää hentona pölynä laskeutuvia puhaltimia, kuulokuvassa lausuttu teksti vuorottelee maagisesti resonoivan todellisuuden kanssa. Toivon, että saavut katsomaan!"

bottom of page