top of page
AinoTenkanen_6275lowres.jpg

Aino Tenkanen, säveltäjä

Olen Aino Tenkanen, 29-vuotias säveltäjä ja idealisti. Uskon että taiteen äärellä on mahdollista kohdata syvästi ja kohtaamisen vaikutukset heijastuvat laajasti ulospäin tehden maailmasta hitusen paremman paikan. Sävellän, koska toivon että musiikkini sykähdyttäisi kuulijaa, saisi haukkomaan henkeä ja tuntemaan olemassaolon riemua. Minua kiinnostaa monitaiteinen yhteistyö, improvisointi ja elektronisen soundin tuottaminen akustisilla soittimilla. 

 

Kasvoin Turun seudulla ja aloitin viulunsoiton 5-vuotiaana Vakka-Suomen musiikkiopistossa. Myöhemmin olen soittanut myös pianoa, käyrätorvea, lyömäsoittimia, laulanut ja opiskellut kuoron- ja orkesterinjohtoa. Sävellyksen ammattiopinnot aloitin  Turun Ammattikorkeakoulussa heti lukion jälkeen. Sieltä jatkoin Helsinkiin Sibelius-Akatemialle, jossa opiskelin vuosina 2013-2020 valmistuen musiikin maisteriksi sävellys pääaineena. Vietin myös vuoden Hollannin Haagissa vaihto-opiskelijana, se oli vapauttava ja inspiroiva vuosi! Tällä hetkellä asun kuvataiteilijapuolisoni kanssa Hyvinkäällä ja nautin mäntyjen tuoksusta kuumina kesäpäivinä ja sateen jälkeen. 

 

Tärkeimpiä sävellyksiäni tähän asti ovat olleet Tukholman kuninkaallisten filharmonikkojen tilausteos "Inner Circle", jossa on performatiivisia elementtejä ja nykymusiikikentän kritiikkiä, "Zoom in Zoom out" Suomen Radion sinfoniaorkesterin työpajaan, joka sai inspiraationsa erilaisista kameratekniikoista, sekä dramaturgi Klaus Maunukselan kanssa yhdessä tehty pienoisooppera "Darwininsirkut", joka käsittelee evoluution oivaltamisen hetkiä ja ihmisen luontosuhdetta.

 

Työskentelen myös musiikin perusteiden ja sävellyksen opettajana Uudenmaan musiikkiopistoissa, sekä järjestöaktiivina Suomen Ung Nordisk Musik ry:n hallituksessa. 

bottom of page