top of page
DSC01142.JPG

Aapo Järvinen, huilu

Aapo Järvinen aloitti huilunsoiton Ala-Keiteleen musiikkiopistossa Äänekoskella Mikko Miettisen ja Marja Luiron johdolla. Opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja myöhemmin orkesterisoitinten osastolla Hanna Juutilaisen ja Mikael Helasvuon opissa. Kesällä 2018 Järvinen valmistui musiikin maisteriksi Berliinin Taideyliopistosta opiskeltuaan kolme vuotta professori Annette von Stackelbergin huiluluokalla. Vuonna 2019 hän viimeisteli maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Hanna Kinnunen ja edelleen Mikael Helasvuo. Tärkeitä opettajia mestarikursseilta ja kesäleireiltä ovat olleet myös Rainer Risberg ja Jacques Zoon.
 

Järvinen soittaa Helmikvintet-puhallinkvintetissä ja on perustanut Toivakan kamarimusiikkifestivaalin Keski-Suomeen yhdessä pianisti Fanny Söderströmin kanssa. Häntä on kuultu kamarimuusikkona sekä solistina useilla kesäfestivaaleilla ja musiikkitapahtumissa. Orkesterimuusikkona Järvinen on soittanut useimpien maamme orkesterien riveissä.
 

Muusikon työn ohella Järvinen harrastaa kiipeilyä ja juoksemista. Hän pitää ruuanlaitosta ja elokuvien katselusta sekä yrittää sinnikkäästi lukea kaunokirjallisuutta.

bottom of page