top of page

Janne Valkeajoki, taiteellinen suunnittelu & harmonikka

Janne Valkeajoki on lappeenrantalaislähtöinen kapellimestari ja harmonikansoittaja. Valkeajoki opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja Saksassa Würzburgin musiikkikorkeakoulussa, opettajinaan mm. Jorma Panula, Matti Rantanen, Stefan Hussong ja Ari Rasilainen. Valkeajoki valittiin kaudeksi 2021/2022 Zürichin Tonhalle orkesterin ja Paavo Järven kapellimestari-akatemiaan.

Janne on esiintynyt lukuisien suomalaisten orkesterien, kuten Jyväskylän, Mikkelin ja Lappeenrannan kaupunginorkesterien, Radion Sinfoniaorkesterin sekä Keskipohjanmaan kamariorkesterin solistina. Valkeajoki on johtanut lukuisia orkestereita niin Suomessa kuin Saksassa. Vuonna 2015 Valkeajoki voitti maineikkaan espanjalaisen Arrasate Hiria -harmonikkakilpailun.

Hän on soittanut ja/tai johtanut lukuisilla eurooppalaisilla festivaaleilla, mm. Musica Nova Helsinki, Katrina Kammarmusik Ahvenanmaalla, Oulun, Kauniaisten ja Mäntän Musiikkijuhlilla, ‘Tage der Neuen Musik’ Bamberg, ‘Acht Brücken’ Köln, ‘Internationale Orgelwoche’ Nürnberg sekä ‘Nacht der Neuen Musik’ München festivaaleilla.

Valkeajoki on tehnyt yhteistyötä ja kantaesittänyt useiden maailmankuulujen säveltäjien, kuten Aulis Sallisen, Magnus Lindbergin, Kalevi Ahon, Viera Janárčekován ja Ville Raasakan teoksia. Valkeajoen vuonna 2021 julkaistu Magnus Lindbergin koko harmonikkatuotannon kattava esikoislevy sai erinomaisia arvioita ympäri maailman; Rondo Classic valitsi sen kuukauden levykseen ja Slovenian yleisradio omisti tunnin mittaisen radiolähetyksen yksin Valkeajoen levylle.

Musiikin lisäksi Janne nauttii erityisesti Kumaus-festivaalin järjestämisestä, aamukahvin keittämisestä ja irtokarkkien valitsemisesta. Tulevia tavotteita Jannella on mm. löytää täydellinen korvapuustiresepti ja saada jouluna piparkakkutalo pysymään kasassa.

bottom of page