• Facebook
  • Instagram

© 2019 by Kumaus-festivaali

Janne Valkeajoki, taiteellinen suunnittelu & harmonikka

Janne Valkeajoki (s. 1992) kuuluu kansainvälisesti nuoren sukupolven mielenkiintoisimpiin ja lupaavimpiin harmonikansoittajiin ja muusikoihin.

Valkeajoki on esiintynyt laajalti niin solistina kuin kamarimuusikkona sekä Suomessa että Euroopassa. Festivaaleilla mm. Tage der Neuen Musik Bambergissa, Darmstädter Ferienkursella, Nacht der Neuen Musik Münchenissä, Oulun, Kauniaisen, Mäntän ja Ilmajoen musiikkijuhlilla, Helsingin Musica novassa, Nürnbergin urkuviikoilla ja Kölnin ”Acht Brücken” -triennaalilla. Solistina hän on esiintynyt mm. Lappeenrannan, Jyväskylän ja Mikkelin kaupunginorkestereiden, Radion sinfoniaorkesterin kanssa kapellimestareinaan mm. Hannu Lintu, Jaakko Kuusisto ja Sian Edwards. Valkeajoki on kantaesittänyt teoksia mm. Magnus Lindbergiltä, Cecilia Damströmiltä, Ville Raasakalta ja Viera Janárčekoválta. Parhaillaan hän valmistelee Magnus Lindbergin koko harmonikkatuotannon kattavaa kokonaislevytystä, ja helmikuussa hän kantaesittää Aulis Sallisen kaksoiskonserton Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa.
 

Vuonna 2015 Janne Valkeajoki voitti ensimmäisen palkinnon maailman merkittävimpiin harmonikkakilpailuihin kuuluvassa XXIII Arrasate Hiria –harmonikkakilpailussa Espanjassa. Lisäksi hän sai palkinnon Sofia Gubaidulinan säveltämän kilpailun pakollisen kappaleen parhaasta esityksestä.

Janne Valkeajoki on opiskellut harmonikansoittoa Sibelius-Akatemiassa Matti Rantasen, Heidi Velamon ja Veli Kujalan oppilaana. Parhaillaan hän tekee solistisia jatko-opintoja (Meisterklasse) Hochschule für Musik Würzburgissa Stefan Hussongin harmonikkaluokalla.

Janne aloitti orkesterinjohdon opinnot 14-vuotiaana Sibelius-Akatemiassa Jorma Panulan oppilaana. Opintojensa yhteydessä hän on johtanut lukuisia suomalaisia kaupunginorkestereita, sekä muun muassa Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalzia, Südwestdeutsche Philharmonieta ja Nürnberger Symphonikereita. Parhaillaan hän viimiestelee orkesterinjohdon maisteriopintojaan Ari Rasilaisen johdolla Hochschule für Musik Würzburgissa.