• Facebook
  • Instagram

© 2020 by Kumaus-festivaali

Janne Valkeajoki, taiteellinen suunnittelu & harmonikka

Harmonikansoittaja ja kapellimestari Janne Valkeajoki (s.1992) kuuluu sukupolvensa mielenkiintoisimpiin muusikoihin. Hänen tuleviin projekteihinsa kuuluvat muun muassa kokonaislevytys Magnus Lindbergin tähänastisesta harmonikkatuotannosta sekä kantaesitys Kalevi Ahon uudesta teoksesta harmonikalle ja jousille.

 

Valkeajoki on esiintynyt laajasti useilla kansainvälisillä festivaaleilla kuten Acht Brücken Köln, nacht der neuen musik münchen, Nürnbergin kansainvälinen urkuviikko, Tage der Neuen Musik Bamberg, Oulun, Mäntän ja Kauniaisten musiikkijuhlat ja Helsingin Musica nova. Solistina hän on esiintynyt mm. Keskipohjanmaan kamariorkesterin sekä Lappeenrannan, Jyväskylän ja Mikkelin kaupunginorkesterien kanssa. Kapellimestarina Valkeajoki teki debyyttinsä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa joulukuussa 2018, ja oopperakapellimestarina keväällä 2019 Würzburgin oopperastudion kanssa johtaen Eduard Künneken teoksen ”Der Vetter aus Dingsda”.

 

Vuonna 2015 Valkeajoki voitti yhden merkittävimmistä harmonikkakilpailuista maailmassa, Espanjassa Baskimaalla järjestettävän ”Arrasate Hirian” saaden palkinnon myös Sofia Gubaidulinan säveltämän kilpailun pakollisen teoksen parhaasta esityksestä.

 

Valkeajoki on opiskellut sekä harmonikkaa että orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemiassa ja Würzburgin musiikkikorkeakoulussa opettajinaan muun muassa Matti Rantanen, Jorma Panula, Stefan Hussong, Ari Rasilainen, Veli Kujala ja Heidi Velamo.