top of page
13903349_892640810848068_628656077680105

Vuokko Lahtinen, alttoviulu

Kuopiossa syntynyt Vuokko Lahtinen on opiskellut alttoviulunsoittoa Helsingin konservatoriossa Helge Valtosen johdolla, sekä Sibelius-Akatemiassa Tommi Aallon johdolla. Tällä hetkellä hän täydentää opintojaan Pariisin kansallisessa konservatoriossa David Gaillardin ja Nicolas Bonnen alttoviululuokalla. Orkesterin johtamista hän on opiskellut Jorma Panulan johdolla Sibelius-Akatemian nuorisokapellimestariluokalla ja  Panula-Akatemiassa. 

 

 

Orkesterimuusikkona Lahtinen toimii satunnaisesti Radion Sinfoniaorkesterissa, Helsingin Kaupunginorkesterissa, Kansallisoopperan orkesterissa, sekä Kamariorkesteri Avanti:ssa. 

 

Uteliaana muusikkona Lahtinen rakastaa oman häntänsä jahtaamisen ohella etsiytyä mukaan uuden musiikin ja kulttuurin projekteihin, kuten Kulttuurikomppania Eloa:an, Sibelius-Akatemian NYKY-ensembleen, Helsingin kamariorkesteriin, sekä festivaaleille kuten Kallion Nykymusiikkipäivät, FLOW-festival, Sysmän Suvisoitto, Festival des Cordes de Loire (Ranska) ja KUMAUS -festivaali. 

 

 

Tieteen- ja taiteenalojen keskinäisen keskustelun kehittäminen on Lahtiselle tärkeää. Tätä hän toteuttanut ystäviensä kanssa muun muassa Aurora Borealis -säätiön kansainvälisessä tulevaisuuskonferenssissa Huippuvuorilla, tiedeviestintäorganisaatio Allegralab:in Ilmastonmuutosillassa, sekä ohjaaja Vilma Tihilän, tanssija-koreografi Sanni Kriikun ja mediataiteilija Otso Sorvettulan kanssa. 

 

Lahtisen työskentelyä on äidin ohella tukenut Pro Musica säätiö, Suomen Säveltaiteen Tukisäätiö, sekä Sibelius-Akatemian Tukisäätiö. 

bottom of page