PA011302.jpg

Helka Seppälä, taiteellinen suunnittelu & kontrabasso

Helka Seppälä (s.1992) on Itä-Helsingissä kasvanut kontrabasisti.

Lappeenrantalaistuminen tapahtui vuonna 2015 menestyksekkään koesoiton seurauksena. Kontrabasson äänenjohtajana Seppälä on toiminut siitä lähtien, mutta sen jälkeen vauhtia on haettu myös Mikkelin kaupunginorkesterissa sekä maisteriopinnoissa Taideyliopistolla sekä Dresdenin Hochschule fur Musik Carl Maria von Webernissä.

Kontrabasistina Seppälä on kiinnostunut eri genrejen ylittämisestä, runojen yhdistämisestä musiikkiin sekä soittimensa kehittämisestä yhä tunnetummaksi etenkin pienissä kokoonpanoissa ja sooloinstrumenttina.

Vuoden 2019 Kumaus-festivaali on jäänyt mieleen yhtenä rakkaimmista ja onnellisimmista muistoista. Kun omassa päässä syntyneet mielikuvat ja hullut kokonaisuudet saa kokea vihdoin lavalla konkreettisena esityksenä, ei jää montaa asiaa jotka tuntuisivat yhtä upeilta kokemuksilta!
Festivaalijohdon tehtäviin kuuluvat myös kaikki musiikin ulkopuolelle jäävä. Yksi hauska mieleenpainuva hetki oli kun rakensimme banaanilaatikosta kupolia Adrianen pää -esitystä varten. Musiikillisista kokemuksista yksi merkittävistä oli Stockhausenin Tierkreis -teoksen sulauttaminen jazz-musiikkiin yhdessä Quu- yhtyeen kanssa, olin samalla ylpeä, vaikuttunut, liikuttunut ja valtavan onnellinen!